Rouw op het werk

Werk en privé lopen vaak in elkaar over, zeker wanneer mensen iets ingrijpends meemaken als het overlijden van een dierbare. Het is voor werkgevers belangrijk om te kijken hoe je een medewerker hierin het beste kunt ondersteunen. Er wordt momenteel gesproken over wettelijk rouwverlof, maar ook zonder deze wet is er werk aan de winkel.

Goede ondersteuning voorkomt uitval of verzuim. Want het verzuim kan enorm zijn. In praktijk zie je vooral uitval na verlies van een partner of kind. Eén op de tien mensen belandt op zo’n moment in een burn-out. Wat kun je als werkgever doen om een werknemer te begeleiden in het rouwproces? Madelon kan medewerkers die een groot verlies hebben doorgemaakt ondersteunen en helpen bij terugkeer op de werkvloer. Het is belangrijk om je te realiseren dat mensen verdriet door een verlies niet thuis kunnen laten, dit neem je ook mee naar je werk.

Hoe ga je als werknemer, dealend met de pijn van verlies, terug naar je werk? Hoe lang duurt verdriet en wat kun je doen of misschien juist beter laten? Samen gaan we op zoek naar de weg die bij jou past.

Wil je kennismaken? Neem vrijblijvend contact met mij op!

"

Ervaringen van anderen

"

Nina
Read More
Ik heb Madelon in de opleiding tot rouwbegeleider leren kennen als een integer persoon. Ze staat open voor het verhaal van de ander. Ze kijkt graag met de ander wat diegene nodig heeft en is daarbij respectvol naar de grenzen van de ander. Haar kracht ligt in haar interesse in de ander waarbij verdiepende vragen helpen om meer helderheid te krijgen.
Edith
Read More
Ik heb het rouwtraject bij Madelon gedaan. Ze is een warme, inlevende vrouw die met veel respect en rust je kennis geeft rondom rouw en via verschillende tools mooie inzichten geeft die mij erg geholpen hebben en de bevestiging dat ik er goed mee bezig was. Madelon, je bent echt een topper!
Previous
Next