Werkwijze

Vroeg of laat krijgt iedereen te maken met ondragelijk verlies. We moeten afscheid nemen van dierbaren en dat hoeft niet altijd te maken te hebben met een overlijden. Er zijn meer vormen van verlies. Denk hierbij aan het verlies van een baan, gezondheid, maar ook een scheiding in een liefdesrelatie kan leiden tot een periode van rouw. Dat doet pijn. Er is tijd nodig om je evenwicht te hervinden. Soms is daar hulp bij nodig.

Elk coachtraject is anders. Het begint met een kennismaking en gaat verder met het verkennen van de weg die we kunnen bewandelen. Belangrijk is dat het veilig voelt. Ik bied allereerst een luisterend oor en natuurlijk hoort daar ook een kop koffie/thee bij.

PAK
Een mooi instrument is de ‘Persoonlijke Archiefkast’, een kast met allemaal kleine laatjes. Het is een metafoor voor het leven, voor ieder verlies een laatje. Het laat zien wat er allemaal gebeurd is én wat er nog moet gebeuren om weer rust te brengen in de kast. Samen scheppen we structuur in de chaos.

PLAYMOBIL
Soms gebruiken we Playmobil om relaties in beeld te brengen. Levensvragen kun je niet los koppelen van wat generaties lang is doorgegeven. Met deze methodiek maken we situaties inzichtelijk. Het kan emotioneel beladen onderwerpen zichtbaar en bespreekbaar maken.

NLP
Hoe we ons gedragen is het gevolg van allerlei al heel jong aangeleerde gewoontes. Ieder mens heeft voorgeprogrammeerde patronen die ons denken en doen bepalen. Wellicht heb je nooit geleerd hoe je met verdriet kunt omgaan. Je wil de controle houden over je emotie. Jouw manier van rouwen, of je nauwelijks wil praten of juist veel, het is oké. Als NLP-coach (neurolinguïstisch programmeren) kan ik je inzicht geven in onbewuste patronen. Daarmee ontdek je hoe je veilig emoties kunt toelaten en op een gezonde manier kunt verwerken. NLP biedt technieken die processen in gang kunnen zetten.

Wil je kennismaken? Neem vrijblijvend contact met mij op!

"

Ervaringen van anderen

"

Nina
Read More
Ik heb Madelon in de opleiding tot rouwbegeleider leren kennen als een integer persoon. Ze staat open voor het verhaal van de ander. Ze kijkt graag met de ander wat diegene nodig heeft en is daarbij respectvol naar de grenzen van de ander. Haar kracht ligt in haar interesse in de ander waarbij verdiepende vragen helpen om meer helderheid te krijgen.
Edith
Read More
Ik heb het rouwtraject bij Madelon gedaan. Ze is een warme, inlevende vrouw die met veel respect en rust je kennis geeft rondom rouw en via verschillende tools mooie inzichten geeft die mij erg geholpen hebben en de bevestiging dat ik er goed mee bezig was. Madelon, je bent echt een topper!
Previous
Next